Over ons

Straatpret.com is eigendom van Patrick van Horne, een creatieve duizendpoot die in het magische jaar 2000 zijn eerste stapjes in de creatieve wereld zette. 

Begonnen als clown, uitgegroeid tot een veelzijdig artiest. Altijd klaar om de mensen een lach op het gezicht te bezorgen. 

Acteren en animeren zit in je bloed, het geeft steeds weer een kick om een geslaagde act te brengen. Geregeld worden nieuwe ideeën uitgeprobeerd, zo ontstond ook de eerste act als levend standbeeld. Dat lijkt makkelijk, maar het is subtieler en gedoseerd werken. Je wilt interactie met je publiek, dus je moet het perfect aanvoelen.

Maar het is vooral genieten. Genieten van cultuur maken voor de medemens. 

Inmiddels heeft Patrick bewezen dat hij zijn sporen verdiend heeft. Met het levend standbeeld van de textielteut won hij in 2008 het Belgisch kampioenschap en werd hij in datzelfde jaar 2e op het BeNeLux-kampioenschap te Lommel. De act ‘I wood be (a statue)’ viel ook in de prijzen: in april 2014 won Patrick met deze act het festival Borne op z’n Best (Nl.) én behaalde hij een derde plaats op het levende standbeeldenfestival in Tegelen (Nl.). 

Daarna werd I Wood be a statue nog eerste in Den Bosch, in Maastricht én Belgisch kampioen levend standbeeld 2014. Als kers op de taart mocht I Wood Be a Statue met een 2e prijs gaan lopen bij Worldstatues 2014 te Arnhem.

In 2015 heeft Patrick zichzelf opgevolgd als Belgisch kampioen met de act ‘Zijn verleden, mijnverleden’. Hij werd niet alleen uitgeroepen tot het beste Belgische beeld, maar won ook de eerste prijs van alle deelnemende beelden.